Toerclub Mariaheide sinds 1988

Toerclub Mariaheide sinds 1988

Toerclub Mariaheide – Sinds 1988 “Een gezellige vereniging in Mariaheide met een warm hart voor de fietssport.”

Het eerste begin

Sinds 1988 heeft Mariaheide haar eigen fiets vereniging. Naar een aantal jaren met een aantal vrienden op zondag de racefiets in de handen te hebben genomen op de zondag, is in 1988 de Toerclub Mariaheide opgericht.

Tochten op de racefiets en de MTB

Het gehele jaar wordt door haar leden een groot aantal recreatieve tochten gereden. In de lente/zomer en begin van de herfst op de racefiets in de wijde omgeving en in de wintermaanden op de MTB in de Bedaf/Maashorst, de omgeving van de Vresselse bossen of het bos in St. Antonis heeft een aantal mooi geprepareerde paden.

Met vaak een start op zondagmorgen vanuit het Dobbesteenplein komt iedereen, na soms een koffiepauze onderweg, weer terug aan het eind van de ochtend.

Zuid Oost Brabant – Een echte fiets omgeving

De wijde omgeving van Mariaheide is uitermate geschikt voor het rijden van toertochten. Of het nu gaat om een mooie tocht langs Maas of Waal, een rit door de Meierij, de Kempen, de Loonse en Drunense Duinen of meer zuidelijk door de Peel of het gebied rondom Berg & Dal en haar Zevenheuvelen. Voor iedereen wat wils, welke afgestemd wordt op de conditie van de leden en de tijd van het seizoen.

Daarnaast zijn er maandelijkse extra toertochten naar verder gelegen oorden zoals de Biesbosch, Kevelaer, de Veluwe en het Zuid Limburgse Mergelland.

3 groepen, afgestemd op elk niveau “Samen Uit, Samen Thuis”

Vanaf begin Maart tot en met midden Oktober, wordt er iedere zondag in clubverband gestart in 3 groepen verschillend van niveau en bijbehorende snelheid. Het doel is samen in  de natuur het (fiets-) plezier voor iedereen mogelijk te maken.

Onder het motto “Samen Uit, Samen Thuis” wordt genoten van de omgeving en tevens goed voor de (fiets-) conditie. Onder aanvoering van ervaren wegkapteins wordt vooraf de route bepaald en iedere groep onder bezielende leiding over de verschillende wegen geleid. Met vereende krachten wordt er af en toe een lekke band vakkundig vervangen, om weer samen de weg te vervolgen.

Overige activiteiten

Vele leden zijn al vanaf het begin betrokken bij de vereniging en naast het fietsen, worden er ook een aantal andere activiteiten georganiseerd om de samenhorigheid tussen de groepen te vergroten.

Fietsen voor iedereen

De corona heeft ervoor gezorgd dat het fietsen immer ongekend populair is in Nederland, en velen zijn actief aan het fietsen geslagen door ingegeven beperkingen. Toerclub Mariaheide wil het mogelijk maken, om voor iedereen welke het plezier van het fietsen heeft ontdekt, te ervaren hoe het is om te fietsen in een groep met meerdere race-fietsers, en of fietsen op deze manier voor extra plezier zal zorgen.

We willen het mogelijk maken om met een introductie periode van maximaal 1 maand, kennis te maken Toerclub Mariaheide en samen fietsen in een groep met vooraf uitgezette toertochten. In nauwe samenwerking tussen de wegkapitein en andere leden zullen de geïnteresseerden begeleid worden bij de extra vaardigheden voor het veilig kunnen fietsen in een groep.

Geïnteresseerd in onze vereniging – Laat het ons weten

Mocht je graag kennis maken met de fietssport en een maand willen ‘meerijden’ dan kun je opnemen met onze vereniging via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Daarnaast kun je op de website een indruk krijgen van de diverse activiteiten van de vereniging in het afgelopen seizoen.

Namens de leden en het bestuur van Toerclub Mariaheide